3 tips att tänka på när du ska planera din tvättstuga

Nyheter 2021-09-16

3 tips att tänka på när du ska planera din tvättstuga

Tvättstugan är en viktig plats i hemmet där vi spenderar mycket tid. Därför behöver vi lägga extra tid på att planera vår tvättstuga så att den blir praktisk och ergonomisk. Tack vare pumparna Saniaccess Pump och Sanivite+ kan du installera din tvättmaskin vart du än vill utan att vara beroende av ett avlopp. Här nedan följer tre tips som du kan tänka på när du ska planera din tvättstuga. 

Planera för stora förvaringsutrymmen 

Du kommer att tacka dig själv om du planerar in stora garderober som rymmer mycket. Man kan aldrig få för mycket förvaring. Ett tips är att dela upp garderoben i olika fack så att du kan hänga upp kläder, få in korgar med smutstvätt och få in alla tvätt- och städartiklar. På så vis får var sak sin plats och du undviker att sakerna ligger framme och samlar damm. Om du vill skapa ett mer städat intryck av din tvättstuga kan du även gömma tvättmaskinen i garderoben.

Placera tvättmaskinen i bekväm arbetshöjd 

Eftersom du spenderar mycket tid i tvättstugan är det viktigt att du tänker på ergonomin. Placera tvättmaskinen i en bekväm arbetshöjd så att det blir lätt att arbeta. Med våra pumpar kan du enkelt installera tvättmaskinen i vilken höjd du vill. Det enda du ska tänka på är att pumpen ska placeras på golvet. När du placerar maskinerna högre upp får du plats med förvaringslådor under maskinen. 

Läs igenom reglerna för vad som gäller vid byggnad av våtrum

Kom ihåg att tvättstugan räknas som ett våtrum och du behöver anpassa dig efter de regler som finns när du ska bygga din tvättstuga. Du behöver använda dig av material som är avsedda för att tåla fuktiga miljöer. De materialen är oftast lättskötta vilket gör det enkelt att rengöra. Golvet behöver en viss lutning så att vattnet rinner ner i golvbrunnen. Elen ska dras enligt våtrumsregler och ventilationen behöver vara mycket bra. 

Det kan vara bra att anlita en installatör/rörmokare och en elektriker så att du får dokument på att arbetet är skött enligt regelverket. Om du ändå vill göra det själv så kolla upp vad som gäller en extra gång och dokumentera hela processen. Det viktigaste är att du planerar din tvättstuga så att det är ett rum du kommer att trivas i. 

Lycka till med planeringen och byggandet av din tvättstuga! 

Relaterade produkter

Relaterade inlägg