Installera en panna

Om du vill byta ut din åldrande panna mot en kondenspanna eller ännu enklare flytta den i en mer global ombyggnad måste du gå vidare till en borttagning och en återmontering av din panna. Det kommer att vara nödvändigt att kontrollera att kondensatet alltid är korrekt behandlat och evakuerat. SFA erbjuder dig enkla och effektiva lösningar för att neutralisera syror, eller för att höja dem, eller att göra båda samtidigt.

En kondenserande panna producerar under sin förbränningsaktivitet rökgasrester som kallas kondensat. Detta avfall är surt och måste därför behandlas som sådant innan det kasseras. Av hänsyn till miljön är det faktiskt inte möjligt att blanda dem med avloppsvattnet som det är.

Installera en panna

Filtrera för träffsäkrare resultat

Sortiment

Enhet att ansluta

Sanicondens Pro V02

Sanicondens Pro V02

En pump för tömning av kondensvatten från vattenberedare, klimat- och...

 • Avfuktare
 • Gaspanna
 • Klimatanläggning
 • Kylskåp
 • Luftkonditioneringskassett
 • Oljepanna
Sanicondens Best Flat

Sanicondens Best Flat

Sanicondens Best Flat gör det möjligt att neutralisera surheten i kondensaten och...
 • Avfuktare
 • Gaspanna
 • Oljepanna

En kondenserande panna försörjs av stadsgas, eldningsolja eller till och med propan. Denna energikälla kommer att antända en brännare och ge värme. Det handlar om att värma upp vattnet i värmekretsen från pannan till radiatorerna och värma upp sanitetsvattnet i badrummet, duschrummet och köket. Den kondenserande pannan är ett bra sätt att spara energi. För att det ska fungera utan problem måste kondensatet tömmas av.

Evakuera kondensat från en kondenserande panna: till vad?

En kondenserande panna producerar kondensat eller kondensat vid förbränning. Denna vätska är sur och måste tömmas. Det kan inte blandas med avloppsvatten av ekologiska skäl. Antingen har du ett vattenevakueringsrör under din panna, eller så vänder du dig till SFA."

SFA är expert på området. Vi kan installera ett kondensavskiljningssystem åt dig samt ett kondensatneutraliseringssystem. Sanicondens Best Flat-lösning kombinerar dessa två fördelar. Dess installation på nivån för din kondenserande panna kommer att sanktionera neutraliseringen av surheten i kondensaten och höja dem i full säkerhet.

Systemet är komplett: det är utrustat med en lyftpump som lyfter det behandlade kondensatet. Den är lämplig för kondensering av pannor.

Sanicondens Best Flat är kompakt: den har fyra inlopp, den är liten i storleken och har en tank med en kapacitet på 2 liter. Den kan fästas på väggen eller på golvet."

SFA-lösningen för borttagning av kondensat är tyst, oklanderligt lämpad för behandling av surt vatten, vars pH-värde den neutraliserar tack vare ett system av påfyllningsbara granulat. Ett första paket ingår i startpaketet, som bör bytas ut en gång om året. Tack vare dessa neutraliseringsgranuler förblir din rörledning skyddad från alla syraangrepp.

Sanicondens Best Flat kan också anslutas till en avfuktare. Den levereras med larmförkoppling vid önskemål och komplett installationssats med backventil.