Att tänka på vid renovering av kök

Nyheter 2021-11-05

Att tänka på vid renovering av kök

Att renovera sitt kök är en dröm för många bostadsägare. Det är en investering som gör det roligare att laga mat, sköta vardagssysslorna och i många fall blir det en värdeökning på bostaden. Med våra pumpar Sanivite+ och Saniaccess Pump kan du dessutom flytta ditt kök eller bygga ett helt nytt kök utan att vara beroende av var avloppet sitter. Här ger vi dig några tips som du kan ha i åtanke när du ska renovera ditt kök.

Planering är A och O för renovering av kök

A och O när du ska renovera ditt kök är att göra en ordentlig planering över vad som ska göras, hur ska det göras – behöver du anlita rörmokare och elektriker? Och när ska det göras. Gör även en budget för din renovering och se till att du har utrymme för oväntade kostnader, det gör ju ingenting om du har pengar kvar efter renoveringen.

Med våra pumpar Sanivite+ och Saniaccess Pump får du möjligheten att flytta diskho och diskmaskin utan att vara beroende av var avloppet sitter. Det gör att du kan placera ditt kök i princip var du vill. Du kan exempelvis enkelt flytta ditt kök från ett rum till ett annat eller så kan du bygga ett helt nytt kök. Vilket kan vara bra om du vill göra om källaren till en uthyrningslägenhet eller om du vill flytta köket till en bättre plats i bostaden. Du kommer att tacka dig själv om du planerar stora arbetsytor med en planlösning där flera enkelt kan röra sig i köket.

Lägg även lite tid på att planera in mycket förvaring och tänk efter vart du ska ha bestick, köksverktyg, tallrikar, kastruller osv. Visste du att kryddor ska förvaras svalt och mörkt? Har du plats kan det vara en god idé att planera för ett stort skafferi där du kan lägga dina råvaror som måste placeras mörk och svalt. Desto mer du planerar desto enklare kommer renoveringen bli!

Välj kvalité och design som håller i längden

Att renovera köket är en populär renovering för bostadsägare då det i många fall ger en stor värdeökning på bostaden. Därför är det viktigt att du tänker till kring stil och materialval. Välj en stil som passar bostaden, är det en äldre eller en mer modern bostad? Det är ett säkert kort att välja neutrala färger som kan passa flera och akta sig för starka färger. För att få inspiration på hur ditt kök kan se ut kan du kolla på Pinterest, söka på # på Instagram och gå med i olika inredningsgrupper på Facebook. Välj slitstarka material som håller i längden. För att underlätta vardagen kan du välja material som är lätt städade. Såklart är det viktigt att du ska trivas i ditt nya kök så välj en stil som både passar dig och bostaden.

Det är enklare än du tror!

Det kan låta svårt att renovera eller flytta ett kök dit det varken finns avlopp eller våtrums skyddat- golv men det är faktiskt enklare än du tror. Våra pumpar Sanivite+ och Saniaccess Pump kan placeras ovan jord vilket gör att du sparar både pengar och tid då du inte behöver bila upp golvet för att komma åt avloppet. I stället dras smala rör från pumparna till närmsta avlopp. Sanivite+ och Saniaccess Pump är perfekta för privat bruk, de är tystgående och kompakta så att du enkelt kan gömma dem i ett köksskåp. Pumparna måste placeras våtsäkert och installeras på ett fackmannamässigt sätt. Har du några frågor angående våra pumpar kan du kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterade produkter