Installera en toalett på en liten yta

Nyheter 2022-01-24

Installera en toalett på en liten yta

När man bygger ett nytt hus är det viktigt att varje m² planeras optimalt, och naturligtvis baserat på hur ytan skall användas. Samma sak gäller när man renoverar hemma, och kanske har du ett behov av ytterligare toalettutrymmen? Med våra kvarnpumpar kan du installera en toalett i garderoben, i sovrummet, eller varför inte göra om det där stökiga förrådet?

Installera en toalett på en liten yta – allt är möjligt

Ytan för en toalett varierar generellt mellan 1,2 och 2,5 m². Detta innebär att man mycket väl kan ha en toalett under snedtak i ett vindsrum, en inredd klädkammare eller under en trappa. Att ha en extra toalett underlättar vardagen och blir en perfekt gästtoalett! Med våra avloppspumpar är allt möjligt!

Liten toalett

Inred badrummet – kvarnpumpar för små utrymmen

När man väl har bestämt en ny plats för toalett, är det bara att välja mellan golvstående och vägghängd toalett, mellan tvättställ monterat på vägg eller i en badrumskommod, badkar eller dusch, eller kanske bådadera – allt går att koppla ihop med våra olika pumpmodeller.

Saniflo Up - vår minsta kvarnpump

Vi har ett flertal kvarnpumpar som kan anslutas till toalett, och även till tvättställ, dusch eller tvättmaskin. Vår minsta kvarnpump som går att anslutas till en toalett är Saniflo Up. Ta kontakt med din lokala rörmokare för att installera pumpen på ett våtsäkert och fackmannamässigt sätt. 

Sanitop Up – kvarnpump som kan anslutas till toalett och tvättställ

För möjligheten att tvätta händerna i badrummet behöver du ett tvättställ. För att optimera platsen kan du välja en liten kommod som också ger dig förvaringsmöjligheter. Det finns många olika storlekar och stilar på kommoder så det gäller att hitta någon som passar din stil. För att pumpa bort vattnet från både en toalett och ett tvättställ fungerar kvarnpumpen Sanitop Up perfekt.

Sanipro Up – kvarnpump som kan anslutas till toalett, tvättställ och dusch

Om du även vill placera en dusch i badrummet kan du använda dig av vikbara duschväggar för att spara plats. En Sanipro Up är en kvarnpump som pumpar bort vattnet från toalett, tvättställ och dusch.

För att skapa en större känsla i rummet kan du placera en badrumsspegel eller ett spegelskåp med förvaring på väggen. En spegel är både användbar och snygg! Du kan dessutom placera en LED-lampa bakom spegeln för att få bättre ljus vilket förstärker känslan av ett större rum.

rund spegel i badrum

Integrerade kvarnpumpar

Sanicompact serien är med inbyggd kvarn i toaletten. Den sparar inte bara plats utan den är även ekonomisk och miljövänlig då den är energisnål. Sanicompact- toaletterna förbrukar lite vatten eftersom de är försedda med ett innovativt system med dubbelspolning ”ECO+”. Det gör att vattenförbrukningen bara blir mellan 1,8–3 liter per spolning. Vår minsta Sanicompact heter Sanicompact 43 som får plats i ett litet utrymme såsom under trappen. Om du hellre vill ha en vägghängd toalett än en golvstående toalett har vi Sanicompact Comfort. Ta kontakt med din lokala rörmokare för att installera pumpen på ett våtsäkert och fackmannamässigt sätt. Titta gärna på vår produktkatalog för att se alla möjligheter som finns.

sanicompact 43

Relaterade inlägg