Hur fungerar en kvarntoalett?

Nyheter 2020-10-28

Hur fungerar en kvarntoalett?

Hur fungerar en kvarntoalett?

 

Så hur fungerar en kvarntoalett? Processen är väldigt enkel. Saniflos kvarntoaletter drivs av en motor som maler ner avfallet till en spolmassa. Massan pumpas sedan iväg tyst och diskret genom ett 22/ 28/ 32 mm (i diameter) tjockt rör, till ett avloppssystem, septic tank eller holding tank. Avloppsstammen kan vara över 30 meter bort och du behöver inte ta hänsyn till fall, eftersom kvarntoaletten kan pumpa iväg avloppsvattnet även i motfall.

 

När avfallet pumpats iväg fylls toaletten på med vatten och produkten blir ren och tom, vilket innebär att det inte krävs något större underhåll eller reparationer. För att rengöra kvarnpumpen ska endast produkter som rekommenderats av Saniflo användas, till exempel Descaler.

 

Vad är skillnaden mellan en kvarntoalett och en kvarnpump?

 

Skillnaden mellan en kvarntoalett och en kvarnpump är egentligen enbart att kvarntoaletten har kvarnpumpen inbyggd, medan kvarnpumpen står separat bakom toaletten. På en kvarntoalett kan du enkelt koppla på handfat. Medan du på en del kvarnpumpar kan koppla på både handfat, dusch och bidé på samma pump.

 

Både kvarntoaletten och kvarnpumpen överkommer hindret av att vara beroende av plats, fall, eller gravitation. Med en Saniflo behöver du inte ens vara nära avloppsstammen. Du behöver heller inte göra stora konstruktionsförändringar för att kunna installera produkten. Pumpen placeras ovan jord, vilket betyder att det inte finns någon anledning att riva upp golv eller handskas med kladdig cement. Detta gör det möjligt att installera en toalett i källaren, under trappen eller i vardagsrummet om man så vill utan större ombyggnad.

Placera en toalett utan befintligt avlopp

 

Att i ett nytt rum placera en toalett utan befintligt avlopp kan verka som ett jättestort projekt. Det är inte bara nödvändigt att bila upp golv och installera komplexa avloppslösningar, utan det krävs också att du kan koppla samman ditt nya badrumsavlopp till den huvudsakliga avloppsstammen, som kanske är placerad för långt bort.

 

Medan du tänker att det nya toalettrummet kommer vara komplicerat och kanske aldrig bli av – är faktiskt en kvarntoalett en enkel och prisvärd lösning för att installera en ny toalett. På det sättet får du en riktig toalett och slipper alternativ som till exempel förbränningstoaletter.

 

Saniflos kvarntoaletter är inte likt något annat traditionellt avloppssystem på marknaden. Istället för att gräva ned stora avloppsrör för att koppla ihop med avloppsstammen, gör Saniflos kvarntoaletter jobbet åt dig.

Vilken kvarntoalett ska jag välja?

När du bestämt dig för att du vill installera en kvarntoalett finns det flera olika alternativ att välja mellan. Fundera över frågorna nedan och testa vår produktväljare!

 

1.     Behöver du flera inlopp, dvs vill du koppla in även ett handfat? Kanske också en dusch?

2.     Var ska kvarntoaletten placeras i förhållande till din avloppsstam, septic tank eller holdingtank? Hur långt behöver toaletten pumpa?

3.     Vill du ha en vägghängd kvarntoaletten liten toalett för ett trångt utrymme eller har du redan en toalett som du skulle vilja placera en separat pump till?

 

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller undrar om vilken kvarntoalett som passar dina behov. Vill du veta var du köper våra kvarntoaletter, spana in våra servicepartners eller kontakta oss!